De confrontatie

Met jezelf

Het ontdekken dat je gevoelens voor mannen hebt is best confronterend.
In de situatie van veel mannen zet dat de wereld op zijn kop.

De aantrekkingskracht naar mannen voelt fijn, is nieuw, spannend en uitdagend!  Maar aan de andere kant zijn er gevoelens van onzekerheid, soms schuld, zelfs schaamte voor wie je in werkelijkheid blijkt te zijn. Angst voor de veranderingen in je relatie met je partner, (eventueel) met je kinderen, je familie, vrienden en collega’s. En voor de financiële gevolgen die gepaard gaan met deze veranderingen….

En geloof me, als je uit de kast komt zullen er veranderingen plaats vinden. Sommige daarvan zijn gewenst, sommige veranderingen zou je liever niet willen. Die gebeuren. Daar heb je meestal geen invloed op.

Met anderen

Het feit dat je voor jezelf hebt vastgesteld dat je homo- of biseksueel bent maakt je niet anders. Je bent degene die je was voordat jij je homogevoelens onderkende!

Je omgeving zal dit niet direct (kunnen) inzien. Je voldoet niet meer aan verwachtingen.  Eigenlijk weten ze niet goed wat ze van je moeten denken of verwachten.
Je echtgenote of vriendin zal zich waarschijnlijk bedrogen voelen, boos zijn en verdrietig. Je kinderen verbaasd. Je zal rekening moeten houden met deze emoties en daarmee om moeten gaan. Met respect!

Het komt ook veel voor dat je naaste omgeving en ook goede vrienden al zo hun vermoedens hadden. Noem het intuïtie. Of je gedrag is anders geworden, afwezig, teruggetrokken, onrustig, soms geïrriteerd. Het zal opgevallen zijn dat je soms geheimzinnig deed…. Kortom, je hebt wat uit te leggen, zonder je te hoeven verdedigen voor wie je bent.

Jij hebt je zelf al geaccepteerd, nu je omgeving nog.

Reacties zijn gesloten.